Rendezvényeink 

I. Ceglédi Dühöngő Bajnokság

A bajnokság célja
  • az egészséges életmód népszerűsítése
  • lehetőséget biztosítani a lakótelepeken élőknek a sportolásra, egymás megismerésére, a közös szórakozásra, sportbarátságok kialakítására
 

A bajnokság szervezője

Smahajcsik Péter kezdeményezését felkarolva, valamint a „Mondj igent a Sportra!” programjával összhangban a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség és Cegléd Város Ökormáyzata.
 

A bajnokság helye

A város dühöngői közül elsősorban a Köztársaság úton lévők.

A pálya: a csoki házaknál lévő dühöngő az óvoda mellett

B pálya: a volt tiszti házak közötti dühöngő 

C pálya: a Kossuth Ferenc utcai lakótelepen - SPAR-ral szemben - lévő dühöngő (a benevezett csapatok létszámától függően)
 
 

A bajnokság ideje

2015. február 27-től szombati napokon, 9 órától.

1. forduló: február 28
2. forduló március 7
3. forduló március 14.
Döntő, záró buli: március 28

Esőnapok: március 21 szombat és a szombatok utáni vasárnapok 


Pest Megyei Futó és Gyalogló Nap
III. Romhányi Zoltán emlékfutás a rendezvény kapcsolódó programja
 
 
Szövetségünk 2004-2008 között Ceglédtől Vácig 28 település érintésével szervezett futóheteket, együttműködve a Polgárőrséggel és a Rendőrséggel. 2013-ban újra szerveztük programunkat. Felhívásunkra a kellemetlen időjárás ellenére közel 3000 fő gyalogolt- futott a programban résztvevő településeken. 2014-ben – köszönhetően - ideális időjárásnak is - feldíszített induló helyek, dübörgő zene fogadta a nagyszámú részvevőt. Óvodások, iskolások, fogyatékkal élők közösen futottak az NBI-es kézilabda csapat tagjaival. Sokan végigfutották a távot, több iskola váltóban teljesítette azt. Kanyó Zsolt kerekesszéket paraatléta is végigtekert kocsijával a ceglédi utcákon.

Ebben az évben március 12-én (csütörtökön) a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával rendezzük kiemelt programunkat, a „Megyénk Körül - Megyünk Körül” Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napot. 

Jelszavunk: MUTASS PÉLDÁT!

A program célja:
  1. Tisztelegni a szabadságharcos elődeink emléke előtt. Hozzájárulni a sporton keresztül a települések 1848-as rendezvények színvonalának emeléséhez. 
  2. A futás és gyaloglás (nordic walking) népszerűsítésével felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az összefogásra, a toleranciára, a másság elfogadására. 
  3. A fiatalon tragikus körülmények között elhunytRomhányi Zoltánra sportbarátai harmadik alkalommal emlékeznek futással. Az emlékezők szabadon választhatnak távokat. A betétőprogram koordinációját a Sagaku SE végzi.
A rendezvény arcai: 
  • Ungvári Miklós - Olimpiai Ezüstérmes cselgáncsozó 
  • Kanyó Zsolt - MOB fair play díjas, gerelyhajító paralimpikon
     
A RENDEZVÉNYT A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG TÁMOGATJA!