Jezerniczky Attila Cegléd Sportjáért Díjat kapott

2020. január 20.


Január 18-án szombaton tartotta Cegléd Város Önkormányzata a XVIII. Ceglédi Sportgálát, ahol a helyi sportolók 2019. évi teljesítményeit díjazták. 

Az est folyamán összesen 16 sportoló, vagy sportszervezet munkáját ismerték el a szervezők, mellettük a Cegléd Város Sportjáért díj is kiosztásra került. Ebben az évben ketten vehették át a rangos elismerést. Randos Gabriella a FitKid szakosztály vezetője, valamint szövetségünk ügyvezetője Jezerniczky Attila részesültek a kitüntetésben.

Idézet a Sportgála hivatalos kiadványából:
"Fiatalon elkötelezte magát a sport iránt. Sokoldalúságát, elméleti- és gyakorlati tudását, több mint negyven éve kamatoztatja, döntően Cegléd iskolai, szabadidő- és versenysportja javára.

1974 óta él Cegléden. Azóta a város sportéletének tevékeny résztvevője. Társadalmi munkásként az 1300 fős KÖZGÉP sportéletének és a város szabadidősportjának szervezésével foglalkozott.

1983-ban a Városi Tornacsarnokban szervezési csoportvezetőként kezdett dolgozni, majd ezt  követően 1991-93 között a Ceglédi Polgármesteri Hivatal sportügyekért felelős főelőadója lett. Az utána következő évek a kihívások és magasabb szintű megbízatások és vállalt feladatok jegyében teltek el. Létrehozta a „Jezer Sport és Kereskedelmi Kft-t”, mely a saját lábon állás követelményeinek időszakát jelentették. Egyidejűleg a Felső-Tiszai Turisztikai Egyesület elnökségében is tevékenyen részt vett. Több ezer ceglédivel ismertette meg a vízitúrázás szépségeit.

2002-től a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnöke, majd 2008-2011 között több megyei sportszövetség ügyvezetője. Feladata volt számtalan megyei és országos sport- és kulturális rendezvény szervezése, országos sportpályázatok elbírálása és a szövetség operatív irányítása.

Mindezek kivételes szakmai kapcsolatok és ismeretek elsajátítását tették számára lehetővé.  értékrendjét dicséri, hogy Ceglédet soha nem hagyta sem el, sem cserbe. Segítette a hatásköri feladatain túl is a város sportjának fejlődését.

Jezernicky Attila 2015 és 2019 között Cegléd Város Önkormányzatának sport koordinátora volt. Munkájáért több komoly elismerést is kapott, ezek közül kiemelkedik a 2009-ben neki adományozott Magyar Sportért Díj II. fokozata, melyet a Magyar Sport Napján vehetett át."