Elhunyt Víg Károly

2020. február 03.


Szomorú szívvel tájékoztatjuk Önöket, hogy Víg Károly, a Nyársapáti Szabadidő Sport Egyesület elnöke, szövetségünknek több mint 12 évig elnökségi tagja a múlt héten elhunyt. Emlékét örökké megőrizzük szívünkben!

1990-től dolgozott Nyársapáton az iskolában, informatikát tanított. A Nyársapáti Szabadidő Sport Egyesület elnöke, 1991-es megalakulása óta. Több mint tíz évig volt a PEMESZ elnökségi tagja. Az egyesület Víg Károly vezetésével a település sportéletének meghatározó szervezője volt. Szabadidejének jelentős részét évtizedeken keresztül a fiatalok és a családok sportolási feltételeinek megteremtésére fordította. Ha délutánonként nem az iskolai sportpályán volt, akkor a tornateremben segített, szervezte a különböző sportcsoportok munkáját. Az utóbbi években birkózó sportágban is megteremtette a sportolási lehetőséget, lehetővé téve a tanyán élő fiataloknak is a minőségi sportolás lehetőségét. Diákolimpiai bajnokokkal és korosztályos válogatottakkal büszkélkedhetnek.  Közülük is kiemelkedik Kecskeméti Krisztián, aki kötött fogásban, 60 kg-ban a február 10-én kezdődő római Európa bajnokságon képviseli hazánkat.

1991 óta több mint 25 éven keresztül szervezett kerékpártúrákat. Megteremtette a lehetőségét annak is, hogy a Nyársapátiak megismerkedjenek a síeléssel is. 18 évig szervezett kedvezményes túrákat. Nagy szerepe van abban, hogy a falu lakói több országos és megyei sportprogramhoz, felhíváshoz is csatlakoztak. Minden általános iskolás korosztályban részt vesznek a Bozsik programban. Évekig szervezője volt a „Közösen-könnyebben” Életmódváltó munkahelyi csapatversenyeknek, szervezésében a település részt vett a Kihívás Napja versenyen is. Éveken keresztül társszervezője volt a Pest Megyei Kerékpáros Találkozó és Drogellenes Napnak, rendszeresen részt vesz a Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napok szervezésében, az utóbbi években pedig az Európai Sporthéthez csatlakoztak Kinizsi próba eseményükkel.

A sport feltételeinek biztosítása mellett a környezetvédelem is szívügye. Egyesülete részt vett a MOL Zöldövezet Programjában. A program során kialakítottak egy tavat vízi színpaddal és készítettek rá egy hidat is, és közel 300 őshonos növényt ültettek el.
 
Magas szintű szakmai munka a közérdek igényes szolgálata, fokozott társadalmi érzékenység jellemezte. A sportot nemcsak szervezte, hanem példaértékűen művelte. Tanítványai és a település lakói sportszervezői és pedagógusi munkájáért nagyon tisztelik.
 
A kitüntetendő eddigi kitüntetései: az általa vezetett egyesület 2003-ban és 2006-ban is Pest megye legeredményesebb szabadidő sportszervezete lett.

2017-ben a Magyar. Szabadidősport Szövetség „A lakosság sportjáért” díj elismerésben részesítette.
 
Nyugodj békében. Emléked szívünkben örökké él!