Dübörgött a Dühöngő döntő

2015. április 25.


Véget ért az I. Ceglédi Dühöngő Bajnokság
 
Dübörgött a Dühöngő döntő
 

Március utolsó szombatján, éjszakai eső ide, hűvös szellő oda, reggel kilenckor a döntősök megjelentek, a drukkerek szurkoltak, volt meleg tea, üdítő, a bográcsban rotyogott a gulyás, a helyszínen megpucolt zöldséggel, krumplival együtt, folyamatos diszkó és rádióközvetítés mellett. A városvédőknek, és főként híres grafikus tagjuk Nagy László Lázár felajánlásának köszönhetően az alkalomra készült szépséges oklevelek pedig alig várták, hogy rákerüljenek a győztes nevek! 
Sok kíváncsi ember kiment a Köztársaság utcai katonai lakcsira focit nézni, gulyáslevest, kakaós csigát kóstolni, kortyolni egy kis meleg teát, vagy gyümölcslevet, beszélgetni és kurjongatni a legjobb címért bőrt rúgóknak. Földi László országgyűlési képviselő, és a két Köztársaság utcai pályán lejátszott négyfordulós, I. Ceglédi Városi Dühöngő Bajnokság fordulóin Hegedűs Ágota alpolgármester és Rimóczi Gábor önkormányzati képviselő, mint a területek képviselői mindig kint voltak a sokadalomban! 
Jezerniczky Attila a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnöke és a város sportkoordinátora az egész családját bevonta a rendezvény megszervezésébe. A munkában készséges partnerekre talált, levezető bíróban, informatikusban, egészségügyi szakiskolás diákban, hentesben, pékben, pizzásban, zöldségesben és kedves más patronálókban, akik hol üdítőt, hol pedig zsíros kenyeret, vagy süteményt, de a felnőtteknek néha még egy kis forralt bort meg teát is kivittek a jó hangulatú meccsekre, amelyek megvalósításához még a városi önkormányzat és a diákönkormányzat is hozzájárult. Nagyszerű volt a hangulat, a mintegy százötven fiatal focista és a seregnyi néző remekül érezte magát.  Az győztesnek járó kupát a Májer München” kapta, az ezüstérmes az „Apacs helikopter” lett, a „Számit?”nevű csapat pedig bronzérmet kapott.
 A meccssorozat is bizonyítja, a jó kezdeményezés mellé öreg és fiatal egyaránt melléáll. Nem véletlenül mondta Földi László országgyűlési képviselő, hogy a siker láttán bízik benne, hogy ebből városi hagyomány lesz. Kérdésemre Jezerniczky Attila megnyugtatott, lesz!
Minden dicséret a programot megszervező, a segítőket összefogó és sok tucat fiatalt megmozgató Pest Megyei Szabadidősport Szövetségnek! 
Kőhalmi Dezső