CSEMŐI NOWATHLON

2014. június 12.


A nowathlon tájékozódási gyaloglás Nordic Walking bottal, játékos ügyességi feladatokkal van tűzdelve. Csapatok, családok és egyéni jelentkezők nevezését vártuk, akik közül legalább egy résztvevőnek a gyorsan elsajátított botos gyaloglás technikájával kellett a távot megtennie.
A térkép mellett 10 érintő pont segített a tájékozódásban, az öt állomáson végzett feladat - távolság meghatározás, kislabda dobás gumiabroncsba, egyensúly gyakorlatok (hullahopp karikán szökdelés, pallón járás, fél lábon kosárra dobás), teszt Csemőről, nyújtás – változatossá tette a gyaloglást.
Legnagyobb sikere a Budai portán tartott egyensúly feladatoknak volt, ahol a házigazda fia és barátai élő dobolással, zenéléssel, buzdították a résztvevőket. Az 5,5 km-t 1,5 óra szintidővel mindenki teljesítette.
A célba érkezők frissítőt, gyümölcsöt, az Abonett által felajánlott szendvicset kaptak és ajándéksorsoláson vettek részt.
 
A résztvevőknek tetszett az útvonal, mert a nordic walking mellett a település határában lévő erdővel is megismerkedhettek.
 
 
Dely Márta
NW tréner