Adó 1%

 

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

 

A kedvezményezett adószáma:

1

8

7

0

6

5

7

4

-

1

-

1

3

 

A kedvezményezett neve: PEST MEGYEI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TUDNIVALÓK

Ezt a nyilatkozatot csak akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet javára ajánl fel.

 

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét

csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Az adózónak a következő lehetőségei vannak az adó 1%-ának hatékony felajánlására:

 

1. A személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező “perforált” íven nyilatkozik, melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, Önnek nem kell letépnie!

 

2. A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot az adóbevallási csomagjában helyezi el. A borítékra rá kell írni az adóazonosító jelét, a nevét pedig keresztben a ragasztásra.

 

3. Munkáltatói adó megállapítás esetén is a borítékra kell ráírni az adóazonosító jelét, a nevét pedig keresztben a ragasztásra. Ezt juttassa el a munkáltatóhoz és írja alá a munkáltatói kísérő jegyzéket is!

 

4. A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot az adóhatósági adó megállapítás(ADAM) esetén is csatolva küldje meg az adóhatóságnak.

 

5. Elektronikus űrlapján kitöltve a 0853 számú űrlapot és az ahhoz kapcsolódó 08egysza nevű rendelkező nyilatkozatát beadva elektronikus úton tud rendelkezni Szja bevallásban az adó 1%-áról.

 

6. A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot személyesen vagy postán is eljuttathatja május 20-ig az adóhatóságnak.

 

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a lezárt borítékon minden esetben az Ön aláírása a ragasztáson túlnyúlóan szerepel, és az ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

 

 

Amennyiben Családjában, ismeretségi körében is lehetőség nyílik az adó 1%-ának a felajánlására, úgy kérjük, hogy a második rendelkező nyilatkozatot adja át számukra.